Gloria-UC Nieuws

Lees hier de laatste versie van het
Gloria-UC nieuws

Wilt u het Gloria-UC nieuws in de toekomst wekelijks via e-mail ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Kampweekend Gloria UC , in één woord GE- WEL-DIG!!

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse jeugdkamp plaats voor de mini's, de jongens-meisjes O9 tot en met O11 van Gloria UC. Het werd ditmaal gehouden op het voetbalterrein de Bremer van SVU te Ulicoten.

Een weekend waar 85 Gloriaantjes al maanden naar uit keken, eindelijk was het dan zover. Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren de weergoden ons goed gezind.

De Gloriaantjes logeerde deze keer in een grote tent voorzien van ruim 100 slaapplaatsen. Na het afscheid van de vaders en moeders kon het kamp dan echt gaan beginnen.

De kinderen werden ingedeeld, totaal waren er maar liefst 12 groepen. Alle groepen werden begeleid door 1 of 2 leiders.

Het startschot werd gegeven en het spelprogramma kon gaan beginnen. Het programma bestond uit diverse voetbalspellen maar er stond ook een gave stormbaan van maar liefst 27 meter !!

Na een aantal spelrondes was er de lunch. Alle Gloriaantjes smikkelden aan hun welverdiende broodje(s) knakworst met een of meerdere beker(s) ranja. Na het eten werden de spelletjes hervat. Op één regenbui na was het weer verder goed, zelfs de zon liet zich zo af en toe zien.

Halverwege de middag was er voor iedereen een gezond moment. Appeltjes gesponsord door Het Vershoekske, Bananen van de Jumbo of een krentebolletje van Bakkerij Vromans. Later werd er ook nog een pauze ingelast voor een heerlijk ijsje, mogelijk gemaakt door IJssalon D'n Italjaan.

Na het spelprogramma gingen we per twee groepjes tegelijk lekker frietjes eten bij Eetcafé De Kluis. Wat smaakte dat goed. Nadat de buikjes weer goed waren gevuld begon de finale van het penalty schieten. In drie leeftijdscategorieën werd er geschoten op de keeper van UC 1 Tom van der Veeken.

Door de mooie zaterdagavond kon iedereen, die zich nog wat wilde uitleven, buikschuiven op de lange waterschuifbaan. Na een warme douche begon het het avondprogramma. Dit werd afgesloten met vuurwerk aangeboden door Vuurwerk Baarle.

De Gloriaantjes gingen stilletjes aan naar de tent waar er door sommige nog tot in de late uurtjes werd nagekletst.....

De volgende ochtend stond er een heerlijk lopend ontbijtbuffet klaar, mogelijk gemaakt door Jumbo Bart en Katja de Bresser.

De kinderen gingen hun spullen opruimen en hadden een uurtje vrijspel voordat hun ouders ze kwamen ophalen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd kampweekend met dank aan de leiders, spontane helpende handjes en sponsors.

Graag willen wij in het bijzonder alle sponsors nogmaals bedanken:

Jumbo Bart en Katja de Bresser
D&F techniek
Dominique Mode
Eetcafe De Kluis
Veehandel De Fijter & Zn
Gloria UC
Vuurwerk Baarle
Drukkerij Em. de Jong
Jeugdwerk Baarle
Bakkerij Vromans
Het Vershoekske
Dirk de Bont
Ijssalon D'n Italjaan
Look o Look
Café De Tourmalet
Theeuwes mengvoeders Ulicoten
E Meyvis metaal bewerking


De kampleiding.14 september 2017