• Een meer dan verdiende uitslag!

  Gloria UC MO11-2 – RSV MO11-1 (29 sept) 2-2

  Vandaag alweer de tweede wedstrijd van de competitie. We spelen thuis tegen RSV uit Ruchpen, wat voor ons een nieuwe tegenstander is. RSV is vorige week met een 7-0 overwinning goed begonnen, een tegenstander waar de gemiddelde leeftijd ook iets hoger ligt, we kunnen dus weer vol aan de bak!

  De wedstrijd begint en Gloria is meteen goed bij de les. De meiden spelen steeds vaker op een eigen positie en begrijpen ook meer en meer wat daarbij de bedoeling is. Ik had verwacht dat RSV sterker zou zijn, maar Gloria is zeker niet de mindere. Een spannende gelijk opgaande wedstrijd krijgen we te zien, met kansjes aan beide kanten. Tot de eerste time-out geen doelpunten. Na de hervatting gaat Gloria vastberaden door en er komen meer kansjes. De toch wel verdiende 1-0 komt ook, Nena scoort beheerst na een knappe aanval. Gloria houdt stand en met een knappe redding van Silvy en Luna op de doellijn halen we de rust met een voorsprong!

  In de rust weer even de puntjes op de “i\", steeds vaker en meer zeggen de meiden hoe ze vinden dat het gaat. Met Renske op doel gaan we weer verder op jacht en nog steeds houden onze meiden goed stand. De verdediging staat meer dan goed, met Wynne als uitblinker en ook aanvallend komen we er goed door. Een knappe redding van Renske, het blijft 1-0 of niet? Nee Nena schiet knap de 2-0 binnen!
  Na de laatste time-out zet RSV aan. Gloria blijft vechten om te winnen, maar de vermoeidheid gaat een rol spelen. RSV scoort de 2-1, dat gaat nog spannend worden. Helaas volgt ook de 2-2 nog snel, misschien onnodig want bij een hoekschop vergeten we te verdedigen en kijken alleen maar toe. Nog één aanval voor ons, maar we komen er niet meer uit. In de tegen aanval een grote kans voor RSV, maar Renske pakt hem knap! Een verrassende maar dik verdiende 2-2 voor ons! Trots op jullie meiden!

  Volgende week spelen we thuis tegen Zundert.