• Een verdiende overwinning!

  Gloria-UC MO11-2 – Zundert MO11-1
  (6 okt)

  Na de bijzondere avond van gisteren bij de Oranje Leeuwinnen, vandaag weer vroeg uit de veren voor onze eigen wedstrijd. We spelen wederom een thuiswedstrijd en vandaag is dat tegen Zundert. Zundert is de competitie begonnen met twee nederlagen, waaronder een ruime nederlaag tegen onze tegenstander van vorige week. Pakken we vandaag de eerste overwinning!?

  Dat valt niet tegen na een late avond, iedereen ziet er redelijk uitgeslapen uit. Een goede warming-up onder aanvoering van aanvoerder Silvy. De meiden hebben er zin! Als de wedstrijd begint is het al snel duidelijk, Gloria bepaalt het wedstrijdbeeld! Het spel speelt zich vooral af op de helft van Zundert, maar de keeper is voorlopig niet te passeren. De verdediging van Gloria staat als een huis en verovert elke bal snel weer terug. Eindelijk een gaatje en ruimte voor Lola, ze haalt hard uit en daar is de verdiende 1-0! In de time-out is niet veel te zeggen. Gloria gaat door en geeft Zundert geen kans. Keeper Luna heeft niets te doen en geniet van het zonnetje. Het regent nu ook hoekschoppen voor Gloria, maar het vizier staat niet scherp en de keeper van Zundert is wel heel erg goed. Dan weer een aanval, een mooie pass van Renske komt bij Nena. Nena schiet meteen en daar is de 2-0! Dit is ook de rust stand.

  In de tweede helft gaat de weer goed spelende Bente op doel en gaat Luna voetballen. Weer is het eenrichtingsverkeer, Zundert komt maar zelden bij ons doel. Gloria laat vandaag mooie aanvallen zien, maar het zit ons niet mee. Wynne speelt weer sterk vandaag, Isis coacht goed in de verdediging, Veerle jaagt vel op elke bal en Vicky scoort bijna haar eerste doelpunt! Dan een zeldzame misser van de keeper van Zundert, Luna haalt uit en via een been van Zundert hobbelt de bal in het doel 3-0! In het laatste kwart zien de vele ouders de ene na de andere mooie aanval van Gloria, het geluk is echter niet bij ons of het ontbreekt aan de scherpte. Kansen op een hogere score waren er zeker, maar de winst is binnen en dat is wat telt! 3-0 is ook de eindstand!

  Volgende week zijn we een weekendje vrij, de week daarop spelen we alweer thuis. De meiden van Moerse Boys zijn dan de tegenstander!