• Sinterklaas en zwarte Piet bij Gloria-UC

  Sinterklaas en zwarte Piet waren de afgelopen weken in ons land en dat is ook bij Gloria-UC niet onopgemerkt voorbij gegaan. 

  Zo stonden er op woensdag 21 november plots 2 "voetbalpieten" op het trainingsveld in Baarle-Nassau. Eerst reageerden de kinderen nog geschrokken, want een voetballende zwarte Piet hadden zij nog nooit gezien. Nadat ze de voetbalkunsten van zwarte Piet hadden bekeken, deden ze zelf ook nog een paar trucjes voor. Uiteraard werd er kwistig met pepernoten gestrooid waardoor de kinderen met trainingspakken vol pepernoten weer naar huis konden.
   
  Op vrijdag 23 november was het zover: de Sint en zijn pieten kwamen officieel op bezoek bij vv Gloria UC.
  De kinderen van onder de 9 jaar waren uitgenodigd in de omgetoverde "sint feestzaal" in de kantine van Gloria UC.
  Met maar liefst 68 kinderen als resultaat. De kantine zat afgeladen vol met kinderen met spannende gezichten. En daar was het moment: de pieten maakten hun entree, maar de zwarte pieten vertelden dat de Sint geen tijd had om te komen.
  Daarom hadden ze een trainer (Giel) uitgekozen om voor sinterklaas te spelen. Trainer Giel werd beetje bij beetje tot sint omgetoverd tot dat de echte Sint alsnog binnen kwam en het feest los barstte.
  De confetti vloog ons om de oren. De kinderen amuseerden zich goed tijdens het bezoek van Sint en zijn pieten.
  Ze kregen ook nog een chocolade letter en een cadeau mee naar huis. De buikjes zaten vol van de pepernoren en schuimpjes.
   
  Sint en Pieten bedankt voor jullie komst naar vv Gloria UC.
   
  Groeten van vv GLORIA UC.