• Succesvolle 1e editie Rescop Soccer Tournament

  Het was de week van de lokale stortbuien, lokaal als in Ulicoten boven sportpark Bremer waar de jeugd van Gloria veilig en verantwoord al weken door traint. Als je dan op woensdag een full house hebt maar vanwege extreme waterval niet op de velden mag/kan wil je graag een alternatief voor die kids zoeken ... en die kwam er!

   

  Woensdagavond werd meteen in de coördinatoren app een suggestie gedaan om zaterdag te trainen/wedstrijdjes te organiseren. Zonder draaiboek maar met de nodige inspiratie ging de pupillen groep aan de bak.Iedereen pakte een kleine taak op zich.. in welke vorm dan ook. Alles strak “geregisseerd” door de activiteiten commissie olv Björn Aalbers. Daarnaast werden alle trainers die in de opleiding zitten er ook bij betrokken waardoor de blauwdruk voor het toernooitje snel duidelijke vormen aannam. Zaterdagochtend om 8:30 was in een mum het hoofdveld omgetoverd in 8 mini courts, compleet uitgezet met hoedjes en pionnen, hesjes klaarliggend, goaltjes en wedstrijdbal in het midden zodat de kids om 9:15 meteen konden starten. Maar ondanks het warme zonnetje toch een warming up ... en wat voor een...?! Speciaal ingevlogen kwam Louis van den Boogaard het veld op. Deze bekende stand-up comedian nam de “regie” over, pakte de microfoon en zette de complete groep in gang!

  Deze oud-speler van Gloria reflecteerde naar hoe het in zijn tijd eraan toe ging en paste deze techniek toe in het huidige tijdperk... wat zeker voor herhaling vatbaar is. Eenmaal klaar ontving hij een klein presentje van de commissie en de wedstrijden begonnen. Tussendoor kreeg ieder team een zak zoete appeltjes en werd ranja geserveerd dankzij toegesnelde vrijwilligers. Rond 11:00 sprak de stalmeester zijn troepen toe( einde wedstrijden over 1 minuut ) en nodige alle kinderen in de middencirkel uit. Iedereen werd toegesproken en kreeg nog een ijsje van het toegesnelde ijsvrouwtje om vervolgens een groepsfoto te maken waarop iedereen stond; trainers, spelers en coördinatoren; blij, moe maar voldaan!

  De 1e editie zat erop, werd meteen nog kort geëvalueerd terwijl de kids werden opgehaald. Plannen voor volgende editie werden gepland, alles opgeruimd en de rust was wedergekeerd in Ulicoten... voor nu toch want we blijven actief de komende weken.. ook met warm weer EN andere voetbalspellen ( flessen voetbal competitie ) blijft de jeugd van Gloria enkel hier welkom om te voetballen.. andere complexen in het dorp liggen in onderhoud en zijn NIET toegankelijk tot nader order.

  Wil jij ook graag voetballen bij Gloria UC? Ga naar www.gloria-uc.nl en maak een afspraak voor een gratis proeftraining of meld je meteen aan als lid en start je carrière als de nieuwe Frenkie de Jong of Lieke Martens bij Gloria UC.